Mainos
Mainos

Ahtisaareen vedotaan köyhien puolesta

Kansanedustaja Marjaana Koskinen (sd.) on vedonnut presidentti Martti Ahtisaareen, että tämä ei vahvistaisi eduskunnassa lauantaina hyväksyttyä toimeentulotukilakia.

Vetoomuksen allekirjoitti myös yhdeksän muuta sen hylkäämisen puolesta äänestänyttä edustajaa. Hallituksen riveistä heidän joukossaan on Koskisen lisäksi Heikki Rinne (sd.).

Koskinen perustelee vetoomustaan sillä, että laki heikentää pienituloisimpien asemaa. Hän pelkää myös, että sosiaalityöntekijöiden työtaakka kasvaa ja turvallisuus heikkenee asiakkaille kielteisten päätösten vuoksi.

Pitkään kiistelty ja eduskunnassa lopulta äänin 156-10 hyväksytty laki liittyy asumistuen ja toimeentulotuen yhteensovittamiseen. Toimeentulotuen perusosaan sisällytetään 7 prosentin omavastuu asumismenoista. Lisäksi toimeentulotuen lapsikorotuksia leikataan. Myös työstä kieltäytyvien tukea voidaan alentaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme