Mainos
Mainos

Ahtisaaren Nobelia juhlittiin Presidentinlinnassa

Presidentti Martti Ahtisaaren Nobel-palkintoa on juhlittu Presidentinlinnassa tasavallan presidentin Tarja Halosen järjestämillä illallisilla.

Tunnelma oli varsin vapautunut, olihan suuri osa kutsuttuja Ahtisaaren työtovereita ja ystäviä. Juhliin oli kutsuttu noin 160 vierasta, joiden joukossa oli Suomen valtiojohtoa, korkeita virkamiehiä ja suomalaisia vaikuttajia eri aloilta.

Halonen muistutti pitämässään puheessa, että 10. lokakuuta 2008 jää elämään ilon päivänä suomalaisessa historiankirjoituksessa. Tuona päivänä Norjan Nobel-komitea ilmoitti, että Ahtisaari saa Nobelin rauhanpalkinnon.

- Nobelin rauhanpalkinto on varmasti tämän alan arvostetuin kansainvälinen huomionosoitus, Halonen sanoi.

Hänen mukaansa huomionosoitus on ennen kaikkea Martti Ahtisaaren henkilökohtainen, vaikka koko Suomi onkin ylpeä tunnustuksesta.

- Sinä olet omalla panoksellasi ja henkilökohtaisella kyvylläsi vaikuttanut paremman ja oikeudenmukaisemman maailman rakentamiseen.

Halonen sanoi myös toivovansa, että Ahtisaaren arvokas työ kannustaisi muitakin mukaan rauhantyöhön.

- Maailma tarvitsee uusia tämän alan vaikuttajia, Halonen sanoi.

Päivällisellä esiintyivät sopraano Ritva-Liisa Korhonen ja pianisti Erkki Korhonen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme