Mainos
Mainos

Ahtisaaren Nobelista 70 000 euron lisämenot budjettiin

Presidentti Martti Ahtisaaren Nobel-palkinnosta koituu valtiolle 70 000 euron lisälasku ensi vuoden budjettiin.

Valtiovarainministeriö on hyväksynyt budjettiehdotukseensa korotuksen eläkkeellä olevien presidenttien menoihin. Ministeriö hyväksyi presidentin kanslian esityksen sellaisenaan.

Linnanvouti Anne Puotin mukaan kyse on lähinnä presidentti Ahtisaaren tarvitsemista turvallisuuspalveluista, joiden tasoa on pitänyt nostaa.

Päätös perustuu tasavallan presidentin eläkeoikeudesta annettuun lakiin, kertoo Puoti. Lain mukaan eläkkeelle siirtyneelle presidentille voidaan antaa turvallisuus-, toimisto- ja muita vastaavia palveluita.

Presidentin kanslian määrärahoihin lisätään myös kolme miljoonaa euroa presidentinlinnan peruskorjaukseen. Lisäksi remonttia tehdään presidentin kesäasunnossa Kultarannassa ja Mäntyniemen virka-asunnossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot