Mainos
Mainos

Ahtisaaren taustalle yhdistys

Presidentti Martti Ahtisaari on organisoinut toimistonsa uudelleen.

Ahtisaaren kansainvälistä toimintaa auttamaan on perustettu yhdistys. Uusien järjestelyjen taustalla on Ahtisaaren halu toimia täysin riippumattomasti erossa muun muassa presidentinkansliasta.

Toimistoa hallinnoi elokuussa yhdistysrekisteriin merkitty Crisis Management Initiative (kriisinhallinta-aloite) -niminen yhdistys, joka saa rahoituksensa kansainvälisiltä järjestöiltä, joissa Ahtisaari toimii. Rahaa kuluu lähinnä toimiston ylläpitämiseen, henkilöstön palkkoihin ja matkakuluihin. Mitään palkkaa Ahtisaari ei saa toiminnastaan.

Ahtisaari ei saa yhdistykseltä palkkaa. Yhdistyksen toimistossa Helsingissä työskentelee Ahtisaaren apuna neljä henkilöä. Ahtisaaren avustajina ovat Master of Science Minna Järvenpää, teologian kandidaatti Antti Pentikäinen ja yhteiskuntatieteiden maisteri Kristiina Rinkineva. Toimiston assistenttina työskentelee valtiotieteen maisteri Meeri-Maria Jaarva. Toimistolla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi Ahtisaaren kotimaisten yritysyhteyksien kanssa.

Valtio maksaa edelleen Ahtisaarelle eläkettä ja kustantaa hänen matkojaan, jos ne liittyvät valtion virallisiin tehtäviin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme