Mainos
Mainos

Ahtisaari arvioisi Suomen geopoliittista asemaa uudelleen

Presidentti Martti Ahtisaari arvioisi Suomen geopoliittista asemaa Venäjän naapurina uudelleen. Ahtisaari sanoi Keuruulla pitämässään turvallisuuspoliittisessa puheessa, että maantiede ei ole enää entiseen tapaan määräävä tekijä arvioitaessa Suomen asemaa kansainvälisessä yhteisössä.

Ahtisaari painotti yhteistyön merkitystä turvallisuuspolitiikassa. Hänen mielestään Suomi valitsi liittyessään EU:hun laajentuvan yhteistyön tien. Presidentti korosti kuitenkin, että Suomella ei ole tarvetta harkita uudelleen sotilaallista perusratkaisua. Suursodan uhkaa ei ole, mutta puolustuskyky pitää säilyttää erilaisten epävarmuustekijöiden takia.

Ahtisaari piti turvallisuuspoliittisen linjapuheensa Keski-Suomen Henkisen maanpuolustuksen liiton 30-vuotisjuhlissa. Puolustusvoimiin kohdistuneita säästöjä arvostelleille hän vastasi, että säästöt eivät ole heikentäneet puolustustahtoa tai -kykyä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme