Mainos
Mainos

Ahtisaari: EU:n harkittava poliisioperaatiota Bosniassa

EU voisi harkita vastuun ottamista Bosnia-Hertsegovinan poliisioperaatiosta kun YK vetäytyy, ehdotti presidentti Martti Ahtisaari eilen illalla EU-parlamentin sosiaalidemokraattien seminaarissa Porvoossa.

Bosniassa olisi pian saatava aikaan parempi yhteistoiminta kansainvälisten järjestöjen välillä, sillä se on joutunut kärsimään tehtävien jakautumisesta eri järjestöjen kesken, Ahtisaari totesi. Presidentti tapasi sekä YK:n että Etyj:n edustajat vierailleessaan Bosniassa äskettäin.

Siviilipuolella olisi Ahtisaaren näkemyksen mukaan saatava aikaan sama ratkaisu kuin sotilaallisella, niin että yksi järjestö on vastuussa koko Bosnian operaatiosta. Erityisen tärkeää olisi, että poliisi ja oikeuslaitos saadaan toimimaan yhteen.

-Siellä on koulutettu yli 20 000 poliisia ja poliisi toimii kohtuullisen hyvin. Se vangitsee ihmisiä, mutta sitten oikeuslaitos vapauttaa heidät, Ahtisaari kertoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme