Mainos
Mainos

Ahtisaari: Irakissa tarvitaan erikoisjoukkoja

Presidentti Martti Ahtisaari uskoo, että Irakissa tarvittaisiin nykyistä iskukykyisempiä erikoisjoukkoja, jotka saisivat mahdollisten iskujen tekijät ajattelemaan asiaa uudestaan.

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä YK tarvitsee Irakissa nykyistä iskukykyisempää tukea. Tuen pitäisi olla iskukykyisempää kuin mihin tavalliset rauhanturvaajat tällä hetkellä kykenevät.

Hän sanoo Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että pelkästään esimerkiksi nepalilaisten gurkha-sotilaiden tai ranskalaisten muukalaislegioonalaisten läsnäolo saisi mahdollisten iskujen tekijät ajattelemaan asiaa uudestaan.

Sekä YK että Punainen Risti ovat joutuneet Irakissa uuteen tilanteeseen, kun molempia kohtaan on tehty iskuja. Ahtisaari ei kuitenkaan usko, että muuttunut tilanne johtuisi siitä, että YK ja muut avustusjärjestöt mielletään osaksi Irakin miehittäjiä.

- On ihmisiä, jotka eivät halua minkäänlaista muutosta Irakiin. Kaikki viittaa siihen suuntaan, että Saddam Hussein on yhä elossa, eivätkä kaikki ole sen myötä vakuuttuneita, että vanhat ajat ovat todella ohi, Ahtisaari sanoo ja esittää samassa yhteydessä ajatuksen erikoisjoukoista.

Ahtisaari muistuttaa YK:n turvallisuusneuvoston päättäneen, että Irak on monikulttuurinen operaatio ja että useat maat ovat lähettäneet maahan joukkojaan sodan akuutin vaiheen jälkeen. Tämä on Ahtisaaren mukaan tuonut suuren muutoksen parempaan päin.

Presidentti Ahtisaari pitää myös myönteisenä sitä, että amerikkalaiset antoivat maan hallinnon irakilaisille jo kesäkuussa.

- Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että sodan aktiivisen vaiheen jälkeen perustettua Irakin väliaikaista hallintoneuvostoa olisi pitänyt kutsua väliaikaiseksi hallitukseksi, Ahtisaari sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme