Mainos
Mainos

Ahtisaari ja Holkeri Aasia-tutkintalautakuntaan?

Aasian luonnonkatastrofin pelastustoimia Suomessa tutkivaan lautakunnan johtoon kaavaillaan MTV3:n uutisten mukaan presidentti Martti Ahtisaarta ja valtioneuvos Harri Holkeria.

Aasian katastrofin pelastustoimia Suomessa tutkivan lautakunnan kokoonpano alkaa hahmottua. MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan lautakunnan kokoonpano aiotaan julkistaa huomenna. MTV3:n mukaan lautakunnan johtoon ollaan nimittämässä presidentti Martti Ahtisaarta ja valtioneuvos Harri Holkeria.

Lautakunnan tehtävä on selvittää tapahtumien kulku, suomalaisten lukumäärä ja tilanne pahimmin kärsineillä alueilla sekä selviytymis- ja pelastusmahdollisuudet tapahtumapaikalla.

Tutkinnan takarajaksi on alustavasti kaavailtu sitä, kun suomalaisten toiminta onnettomuuspaikalla päättyy ja vainajat on saatu kuljetettua Suomeen. Sen sijaan esimerkiksi psyykkinen jälkihoito kotimaassa ei enää kuuluisi selvityksen piiriin.

Tutkintalautakunta on puolueeton elin, ja se kuulee myös uhrien omaisia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme