Mainos
Mainos

Ahtisaari ja Holkeri Aasia-tutkintalautakuntaan?

Aasian luonnonkatastrofin pelastustoimia Suomessa tutkivaan lautakunnan johtoon kaavaillaan MTV3:n uutisten mukaan presidentti Martti Ahtisaarta ja valtioneuvos Harri Holkeria.

Aasian katastrofin pelastustoimia Suomessa tutkivan lautakunnan kokoonpano alkaa hahmottua. MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan lautakunnan kokoonpano aiotaan julkistaa huomenna. MTV3:n mukaan lautakunnan johtoon ollaan nimittämässä presidentti Martti Ahtisaarta ja valtioneuvos Harri Holkeria.

Lautakunnan tehtävä on selvittää tapahtumien kulku, suomalaisten lukumäärä ja tilanne pahimmin kärsineillä alueilla sekä selviytymis- ja pelastusmahdollisuudet tapahtumapaikalla.

Tutkinnan takarajaksi on alustavasti kaavailtu sitä, kun suomalaisten toiminta onnettomuuspaikalla päättyy ja vainajat on saatu kuljetettua Suomeen. Sen sijaan esimerkiksi psyykkinen jälkihoito kotimaassa ei enää kuuluisi selvityksen piiriin.

Tutkintalautakunta on puolueeton elin, ja se kuulee myös uhrien omaisia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.01.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot