Mainos
Mainos

Ahtisaari kehuu EU:n kriisinhallintakykyjä

Presidentti Martti Ahtisaari kehuu EU:n voivan nousta kriisinhallinnan ykköstoimijaksi koko maailmassa. Tähän päästään, kunhan EU oppii käyttämään voimiaan yhtenäisellä tavalla.

- EU pystyy yhdistämään sekä taloudellisen tuen, kehitysyhteistyön että siviilikriisinhallinnan ja sotilaallisen kriisinhallinnan. On harvinaista, että kaikki tämä löytyy yhdestä organisaatiosta, hän sanoo Ulkopolitiikka-lehden haastattelussa.

Hän kuvaa EU:n toimineen Acehin kriisissä "hämmentävän yhtenäisesti". Unioni vahvistaa koko ajan asemiaan, sillä kokemukset kehittävät sen osaamista.

Ahtisaari kehuu yksityisten diplomaattien hyviä tuloksia rauhansovittelussa. Virkamiesten ei pitäisi sovittelutyötä edes tehdä, koska tulokset ovat paljon laihempia.

- Yksityiset diplomaatit pystyvät neuvottelemaan paljon tehokkaammin ja vapaammin. Samalla he antavat hallituksille mahdollisuuden olla aktiivisia, ilman että niiden tarvitsee pelätä kasvojenmenetystä mahdollisten epäonnistumisten takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme