Mainos
Mainos

Ahtisaari kommentoi hyvinvointivaltiota ja pyöräjengejä

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari arvostelee sosiaaliturvajärjestelmää ihmisten passivoimisesta eli ajamisesta toimettomuuteen. Korpilahdella puhunut Ahtisaari asettui myös tukemaan laittomuuksiin syyllistyneiden moottoripyöräjengien kieltämistä.

Ahtisaaren mielestä kansalaisista on tultava oman toimeentulonsa ja sosiaaliturvansa aktiivisempia rakentajia.

-Passivoivan hyvinvointivaltion aika on ohi. On päästävä eroon ensin sen kielteisimmistä piirteistä: sellaisesta avustus- ja riippuvuusjärjestelmästä, jossa avun saajasta tulee itse asiassa hyvinvointivaltion vanki, Ahtisaari sanoi.

Prätkäjengit pannaan

Ahtisaari asettui tukemaan laittomuuksiin syyllistyneiden moottoripyöräjengien kieltämistä. Demokratian on aina kyettävä torjumaan niin ulkoiset kuin sisäisetkin kansalaisiin kohdistuvat uhkat, muistutti presidentti.

Presidentti piti moottoripyöräjengien kieltämisestä käytyä keskustelua perusteltuna. Hän totesi, että jengien toiminnan kieltämisessä on nähty ongelmia, koska silloin loukattaisiin perustuslain turvaamaa järjestäytymisen vapautta.
-Jos tässä tarvitaan tällaisia uhkia aiheuttavien järjestöjen kieltämisiä, on poliittisten vastuunkantajien ymmärrettävä vastuunsa, Ahtisaari sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme