Mainos
Mainos

Ahtisaari lähdössä Belgradiin tunnustelumatkalle?

Presidentti Martti Ahtisaari kertoi tänään illalla, että tiistaina jatkuvat kolmikantaneuvottelut ratkaisevat sen, matkustaako hän Belgradiin esittelemään Jugoslavian johdolle kansainvälistä rauhansuunnitelmaa.

Ahtisaari kertoi Ylen tv-uutisten haastattelussa tapaavansa Venäjän Balkanin-lähettilään Viktor Tshernomyrdinin ja Yhdysvaltain varaulkoministerin Strobe Talbottin tiistaina. Presidentinkansliasta kerrottiin, että tapaamispaikkaan saataneen vahvistus huomenna.

Neuvotteluissa ratkeaa, ovatko edellytykset Ahtisaaren Belgradin-matkalle olemassa. Ahtisaaren mukaan ei riitä, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ilmoittaa hyväksyvänsä G8-ryhmän yleiset periaatteet rauhan saamiseksi Kosovoon.

Ahtisaari kommentoi rauhanponnisteluja myös amerikkalaisen CNN-TV-yhtiön haastattelussa. Uutistoimisto DPA kertoi Ahtisaaren todenneen, että hän matkustaa "hyvin todennäköisesti" Belgradiin alkavalla viikolla. Ahtisaari painotti, ettei hän lähde Belgradiin varsinaiselle neuvottelumatkalle, vaan ainoastaan esittelemään Milosevicille rauhansuunnitelmaa ja selvittämään, mitä Jugoslavian johtajat tarjouksesta ajattelevat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme