Mainos
Mainos

Ahtisaari Nato-jäsenyyden kannalla

Nato on hyvin toisenlainen järjestö kuin kylmän sodan aikana, presidentti Ahtisaari sanoo.

Presidentti Martti Ahtisaari on selkeästi Suomen Nato-jäsenyyden kannalla. Hän muistutti tänään turvallisuuspoliittisessa seminaarissa Säkylässä, että Nato on hyvin toisenlainen järjestö kuin kylmän sodan aikana. Siksi hänen mielestään olisi hyvin vaikeaa perusteella Suomen poisjättäytymisen lisäävän turvallisuutta.
Ahtisaari korosti, että Nato on ainoa foorumi, jossa Yhdysvallat ja EU-maat kohtaavat poliittisessa mielessä tasavertaisina.

-Jos haluamme ylipäätään vaikuttaa siihen, mikä näiden kahden suhde pitkän päälle on, voimme tehdä sen vain olemalla jäsen siinä yhteisössä, minkä demokratiat ovat luoneet poliittista yhteistyötä varten, hän perusteli.

Ahtisaari halusi tehdä kuulijoilleen lopultakin selväksi sen, että idän uhka Suomen turvallisuusympäristössä on poistunut.

-En ymmärrä, mikä merkillinen voima ajaisi meitä ylläpitämään tällaista asetelmaa. Idän ja lännen sotilaallinen vastakkainasettelu on maailmasta lakannut - ja tämän kehityksen on yhteisten yhteiskunnallisten pyrkimysten ohella sinetöinyt kansainvälisen terrorismin uhka, hän tiivisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme