Mainos
Mainos

Ahtisaari: Natolle ei tarvita kilpailijoita

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä Natolle ei tarvita Euroopassa kilpailijoita. Uusi järjestelmä söisi Ahtisaaren mukaan ennestään niukkoja resursseja.

Ahtisaari sanoi tänään Ylen Radio 1:n Tänään iltapäivällä -ohjelman haastattelussa EU:n yhteispuolustushankkeista, ettei EU:n puitteissa pitäisi rakentaa mitään sellaista, jonka periatteellinen pyrkimys on luoda kilpailija Yhdysvalloille ja Natolle.

Ahtisaaren mielestä tällaisissa hankkeissa ei ole mitään järkeä, eikä niitä voi perustella millään "yhteisten resurssien järkevämmällä käytöllä". - Mitäs järkeä siinä sitten on, että perustetaan uusi päämaja näille joukoille, kun Naton päämaja on samassa maassa jo olemassa, Ahtisaari ihmetteli.

Ahtisaari huomautti, että useimmat Euroopan maista ovat jo Natossa, ja nekin jotka Suomen tavoin eivät ole, ovat kuitenkin mukana hankkeissa rauhankumppanuusyhteistyön kautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme