Mainos
Mainos

Ahtisaari on jälleen mukana Nobel-veikkailussa

Kaikkiaan 197:ää ihmistä tai organisaatiota on ehdotettu tämänvuotisen Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Ehdokkaiden joukossa on presidentti Martti Ahtisaari, kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK tänään.

Oslon Nobel-instituutin mukaan henkilöehdokkaita on 164 ja organisaatioita 33. Joukkoon mahtuu yksi kielikin, esperanto, kertoi NRK. Instituutti ei paljasta ehdokkaiden nimiä.

Oslon rauhantutkimuslaitoksen johtaja Stein Tönnesson ei näe tämänvuotisten ehdokkaiden joukossa selvää ennakkosuosikkia - Ahtisaarenkaan Kosovo-suunnitelma ei toteutunut kaavaillussa muodossa.

- Ahtisaaren suunnitelma ei ollut tarkoitettu toteutettavaksi yhden puolen toimesta, hän huomautti.

Muita palkintoehdokkaita ovat NRK:n mukaan muun muassa kuubalainen toisinajattelija Oswalda Paya, Saksan entinen liittokansleri Helmut Kohl, kehitysmaiden puolesta kampanjoiva muusikko Bob Geldof, EU ja SOS Lapsikylä -liike.

Viimevuotinen rauhanpalkinto meni ilmastonmuutoksen vastaiselle työlle, josta palkittiin Yhdysvaltain entinen varapresidentti Al Gore ja hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme