Mainos
Mainos

Ahtisaari patistaa länttä tukemaan Venäjää

Presidentti Martti Ahtisaari arvelee, että Venäjä ei ehdi demokratisoitua hänen elinaikanaan. Ahtisaari korosti eilen Berliinissä, että tämä ei oikeuta länsimaita luopumaan tukemasta Venäjää sen pyrkimyksissä kohti demokratiaa.

Presidentti Ahtisaari oli kutsuttu Berliiniin käyttämään arvovaltaisten vieraiden edessä puheenvuoron Euroopan muutoshaasteista, ja vierailu oli huomioitu jo etukäteen poikkeuksellisen laajasti.

Berliner Zeitung-lehdessä Ahtisaari arveli Venäjän-tilannetta kommentoidessaan, että maa ei ehdi muuttua demokratiaksi vielä hänen elinaikanaan. Presidentti selvitti mielipidettään Berliinissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ahtisaari kertoi saaneensa käsityksilleen vahvistusta Saksan tilanteesta. Hänen tapaamansa saksalaiset olivat sanoneet, että Itä- ja Länsisaksan yhdistäminen kestää yhden sukupolven. Kuinka ihmeen paljon enemmän sen täytyy kestää maassa, jossa muutos on paljon vaativampi, Ahtisaari kysyi. Presidentti korosti, että tällaisen asian toteaminen ei loukkaa Venäjää. Hän edellyttää kuitenkin, että muut maat tukevat Venäjää sen vaikealla tiellä kohti demokratiaa, eivätkä suinkaan anna periksi.
(MTV3/Lumikero)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme