Mainos
Mainos

Ahtisaari perää keskustelua Nato-aikataulusta

Presidentti Martti Ahtisaaren mielestä enää ei tule keskustella siitä, liittyykö Suomi Natoon, vaan siitä, milloin liittyminen tapahtuu.

- Jotta Suomi pääsisi kylmän sodan varjoista, tulisi maan olla mukana kaikissa länsimaisissa järjestöissä mukaan lukien Nato, presidentti Martti Ahtisaari toteaa sanomalehti Keski-Pohjanmaan haastattelussa.

Ahtisaaren mukaan nyt pitäisi keskustella pikemminkin siitä, milloin Suomi liittyy Natoon, ei siis enää siitä, tulisiko Natoon liittyä vai ei.

Suomi ja Venäjä potevat Ahtisaaren mukaan edelleen varjoja ajoista, jolloin Neuvostoliitto puuttui kovalla otteella Suomen sisäisiin asioihin.

- Nyt on molempien maiden aika luoda ja rakentaa uudenlaisia suhteita, Ahtisaari lisää.

Suomen Natoon liittyminen olisi hänen mukaansa vain ja ainoastaan poliittinen kysymys. Se ei Ahtisaaren mukaan johtuisi siis siksi, että Venäjä olisi millään lailla sotilaallinen uhka.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot