Mainos
Mainos

Ahtisaari puhuu WEU:n parlamentaarikoille Pariisissa

Presidentti Martti Ahtisaari matkusti illalla Pariisiin, jossa hän pitää huomenna puheen Länsi-Euroopan unionin WEU:n parlamentaarisessa yleisistunnossa. Kotimaahan presidentti palaa huomisiltana.

WEU on Euroopan heiveröinen puolustusjärjestö. Erityisesti Ranska ja Saksa ajavat sen yhdistämistä EU:hun. Pohjoismaat ja Britannia vastustavat tällaisia suunnitelmia. Kahdesti vuodessa järjestettävässä WEU:n parlamentaarikkojen kokouksessa Suomea edustavat kansanedustajat Sinikka Hurskainen (sd.), Mikko Elo (sd.) ja Anneli Jäätteenmäki (kesk.).

Tänään alkaneen kokouksen kiinnostavin puhuja on Saksan liittokansleri Helmut Kohl, joka on vuorossa keskiviikkona. Hänen puheenvuoroaan odotetaan mielenkiinnolla juuri siksi, että maa ajaa WEU:n yhdistämistä EU:hun. Saksa on myös WEU:n seuraava puheenjohtaja. Nyt puheenjohtajuus on Ranskalla.

Torstaihin jatkuvassa kokouksessa puhuvat myös mm. humanitaarisista kysymyksistä EU:ssa vastaava komissaari Emma Bonino ja Portugalin pääministeri Manuel Oliveira Guterres.

Presidentti Ahtisaari tapaa vierailunsa aikana WEU:n pääsihteerin Jose Cutileiron. WEU:n puheenjohtaja Luis Maria de Puig tarjoaa presidentille lounaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme