Mainos
Mainos

Ahtisaari puolusti vuoropuhelua Naton kanssa

Presidentti Martti Ahtisaari puolustaa Suomen nykyistä yhteistyötä Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton kanssa. Ahtisaaren mukaan vuoropuhelu tukee Suomen pyrkimystä harjoittaa avointa ja toimivaa yhteistyötä maanosan vakauden ja yhteistyön kehittämiseksi.

Ahtisaari arvioi Suomen Nato-yhteistyötä tänään SAK:laisen Kunta-alan ammattiliiton KTV:n liittokokouksen yhteydessä. Odotetun puheenvuoron aiheena oli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Euroopan muutoksessa.

Presidentti puuttui vain lyhyesti viime viikkoina ryöpsähtäneeseen keskusteluun Suomen Nato-jäsenyydestä. Hän vetosi hallituksen kantaan, jonka mukaan Suomella ei nykyisissä oloissa ole syytä luopua sotilaallisesta liittoutumattomuudesta. Presidentin mukaan tämä ei lisäisi omaa turvallisuuttamme eikä liioin edistäisi oman ympäristömme eli Pohjois-Euroopan ja Itämeren alueen vakautta.

Presidentti muistutti, että Suomi on jo pitkään käynyt Naton kanssa vuoropuhelua Pohjois-Atlantin yhteistyöneuvoston ja rauhankumppanuusohjelman kautta. Nyt vuoropuhelua on jatkettu kahdenvälisellä yhteydenpidolla.

-Näin meille on tarjoutunut mahdollisuus saada tietoja Naton laajennuksesta sekä sen vaikutuksista omaan ja koko pohjoisen Euroopan turvallisuuteen. Samalla olemme voineet esittää omat näkökantamme, presidentti perusteli yhteistyötä.

Nato-yhteistyöstä puhuessaan Ahtisaari sanoi Suomen haluavan vaikuttaa ennen muuta siihen, että Itämeren alueen tilanne kehittyy myönteisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme