Mainos
Mainos

Ahtisaari: SDP:n aikataulu sopii

SDP:n puoluehallituksen asettama aikataulu presidentinvaalien ehdokasasettelusta sopii hyvin presidentti Martti Ahtisaarelle.

Hän kommentoi Meksikon-vierailunsa yhteydessä Monterreyssa, että SDP:n aikataulu ei tullut hänelle mitenkään yllätyksenä. Hän naureskeli ja muistutti sanoneensa antavansa vastauksen ennen juhannusta. Käytännössä Ahtisaaren vastausta odotetaan eduskuntavaalien jälkeen. Hän korosti, että missään tapauksessa hän ei puhu asiasta ennen vaaleja.

Viimeksi ehdokkuusasia tuli esiin Ahtisaaren taannoisella Espanjan-vierailulla. Tuolloin pienen tivaamisen jälkeen hän suostui vastaamaan, että hän ilmoittaa aikeistaan juhannukseen mennessä.

Demarit toivovat pikaista päätöstä

Ahtisaaren on ilmoitettava viimeistään 29. huhtikuuta, pyrkiikö hän jatkamaan presidentin tehtävässä seuraavan kuusivuotiskauden. SDP:n puoluesihteeri Kari Laitinen toivoo, että Ahtisaari ilmoittaisi aikeistaan riittävän ajoissa ennen tuota päivämäärää, jotta asia olisi puolueväen tiedossa, kun he sitä ennen ottavat kantaa ehdokkaan asettamiseen.

SDP:n puoluehallitus päätti tänään presidentinvaaleihin valmistautumisen aikatauluista. Jos suostumuksensa antaneita ehdokkaita on enemmän kuin yksi, SDP:n presidenttiehdokkaasta järjestetään neuvoa-antava esivaali toukokuun puolivälin jälkeen. SDP:n presidenttiehdokas asetetaan Turun puoluekokouksessa toukokuun lopussa.
(MTV3-STT) (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme