Mainos
Mainos

Ahtisaari: Talouskriisi jarruttaa maailmanrauhaa

Kansainvälinen finanssikriisi vaikeuttaa maailmanrauhan saavuttamista, presidentti Martti Ahtisaari on varoittanut Lontoon-vierailullaan. Ahtisaaren mukaan kriisi heikentää sotien runtelemien maiden taloudellista kehitystä, mikä puolestaan hankaloittaa konfliktien ratkaisemista.

- Välttelemme vaikeiden päätösten tekemistä, Ahtisaari moitti.

Nobelin rauhanpalkinnon voittaja sanoi kuitenkin olevansa rauhan suhteen toiveikas, sillä maat kuten Kenia ja Zimbabwe ovat pystyneet ryhdistäytymään ja ratkaisemaan ongelmansa itse.

- Ne eivät enää tarvitse minun kaltaisiani ihmisiä, vaan pärjäävät itsenäisesti, Ahtisaari sanoi.

Kun Ahtisaarelta kysyttiin, mitä rauhanpalkinnon voittamisesta seuraa, entinen presidentti vastasi sen tarkoittavan lisää työtä.

- Olen nyt 71-vuotias ja tavallaan haaveilen jääväni eläkkeelle. Yksi ensimmäisistä saamistani puheluista oli kuitenkin hyvältä ystävältäni, joka sanoi: "Et tietenkään voi jäädä eläkkeelle, sinulla on moraalinen velvollisuus tehdä kaksi kertaa enemmän", Ahtisaari kertoi.

Ahtisaari sanoi uskovansa, että kaikki maailman konfliktit ovat ratkaistavissa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme