Mainos
Mainos

Ahtisaari vahvoilla Kosovon tulevaisuuden ratkaisijaksi

YK:n pääsihteeri nimittänee lähiaikoina Kosovon tulevaisuutta koskevien neuvottelujen vetäjän. Ennakkoarvailuissa tehtävään on tarjolla vain yksi nimi, presidentti Martti Ahtisaari.

Presidentti Martti Ahtisaari on ehdolla Kosovon tulevaisuutta koskevien neuvottelujen vetäjäksi.

Helsingin Sanomien mukaan YK:n pääsihteerin Kofi Annanin suositus Kosovon lopullista asemaa koskevien neuvottelujen aloittamisesta on tulossa YK:n turvallisuusneuvostoon kahden viikon päästä.

Annan nimittänee neuvottelujen vetäjäksi henkilökohtaisen edustajansa. Ennakkoarvailuissa tähän tehtävään on tarjolla vain yksi nimi, Martti Ahtisaari. Annanin nimitys vaatii turvaneuvoston hyväksynnän.

Mikäli Ahtisaari nousee tehtävään, on hänellä edessään kansainvälisten kriisien ratkojan uransa vaikeimpiin kuuluva haaste, sillä Kosovon tulevia neuvotteluja on luonnehdittu erittäin vaikeiksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.10.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot