Mainos
Mainos

Ahtisaari Ylelle: Olisin pettynyt, jos minua ei olisi urkittu

Presidentti Martti Ahtisaari suhtautuu tyynesti ulkoministeriöön kohdistuneeseen vakoiluun, jonka MTV Uutiset paljasti toissa torstaina. Ahtisaari kertoi Ylen Ykkösaamun haastattelussa, ettei tieto vakoilusta yllättänyt.

– Sanoin leikilläni, että olen pettynyt, jos ainakin kolme maata ei seuraisi puheluitani, Ahtisaari kertoi ajasta, kun hän siirtyi Tansanian-suurlähettilään tehtävistä YK:n tehtäviin.

MTV paljasti vakoilun

MTV Uutiset paljasti laajan ulkoministeriöön kohdistuneen vakoilun viime torstaina. 

Tietomurto oli havaittu jo kevättalvella, mutta siitä ei kerrottu julkisuuteen.

Kaikkein arkaluonteisinta tietoa ei ole ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan käsitelty murron kohteeksi joutuneessa verkossa.

Muiden valtioiden tietoja ei ole joutunut vääriin käsiin.

Ahtisaaren mukaan hänen YK-vuosinaan pääsihteerien tiloja kuunteli useampikin valtio. Ahtisaaren mielestä esimerkiksi hänen Namibian-suurlähettilään tehtävänsä ei olisi ollut riittävän tärkeä, jos häntä ei olisi salakuunneltu.

Ahtisaaren mukaan salakuunneltavana on vain harkittava tarkemmin sanomisiaan. Tilannetta pystyi myös hyödyntämään.

– Jos epäilee, että puheluja kuunnellaan, niin silloin voi lähettää sellaisia viestejä, jotka edistävät asiaa. Se on taktillista työvälineen käyttöä, Ahtisaari kertoi Ylelle.

Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n väitettyä, Saksan liittokansleri Angela Merkelin puheluiden salakuuntelua Ahtisaari pitää kuitenkin selvänä ylilyöntinä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot