Mainos
Mainos

Ahvenanmaa mukaan EU-asioiden käsittelyyn

Ahvenanmaa pyritään nivomaan jollain tavoin EU-asioiden käsittelyyn. Tarkoituksena on laatia valtioneuvoston periaatepäätös Ahvenanmaan mahdollisuuksista vaikuttaa näihin asioihin.

Ahvenanmaan osallistumisesta EU-asioiden käsittelyyn on keskusteltu EU:n rakenteita muuttavan Lissabonin sopimuksen ratifioinnin yhteydessä. Maakunta ei ole hyväksynyt sopimusta, mutta se ei estä Suomen kansallista ratifiointia. Tasavallan presidentti vahvistaa sopimuksen Suomen puolesta perjantaina.

Eduskunta on jo aiemmin hyväksynyt sopimuksen. Maininta periaatepäätöksen valmistelemisesta sisältyy valtioneuvoston torstaiseen sopimukseen liittyvään lausumaan. Siinä kerrotaan myös, että työryhmä on asetettu valmistelemaan itsehallintolain mahdollista muutosta, jolla Ahvenanmaa voisi tulla kuulluksi EY:n tuomioistuimessa.

Lissabonin sopimus ei tule vielä semmoisenaan voimaan EU:ssa, koska Irlanti kaatoi sen kansanäänestyksessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot