Mainos
Mainos

Ahvenanmaa sallii pyydystä ja päästä -kalastuksen?

Ahvenanmaalla halutaan edelleen harrastaa pyydystä ja päästä -kalastusta. Maakunnan uutta eläinsuojelulakia käsitellyt valiokunta katsoo uuden ajanvietekalastuksen muodon tuovan niin paljon etua maakunnan matkailuelinkeinolle, että se on syytä edelleen sallia.

Maa- ja metsätalousministeriö katsoo, että pyydystä ja päästä -kalastus aiheuttaa kaloille tarpeetonta kärsimystä ja on siten eläinsuojelulain vastaista. Rangaistus tarpeettomasta kivun tuottamisesta eläimille on vähintään sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

Pyydystä ja päästä -kalastuksessa kala pyydetään perholla tai vieheellä. Kala lasketaan vapaaksi, kun se on irrotettu koukusta. Kanadassa tehtyjen tutkimusten mukaan käsittely voi aiheuttaa kaloille mm. selkärankavammoja.

Keskustelu uudesta eläinsuojelulaista jatkuu Ahvenanmaan maapäivillä keskiviikkona. Eläinsuojelu on yksi niistä aloista, joilla Ahvenanmaa voi säätää omia, muun Suomen lainsäädännöstä poikkeavia lakeja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme