Mainos
Mainos

Ahvenanmaalla mysteerinen shamppanjalöytö - kuohujuoman ikää arvuutellaan

Ahvenanmaan edustalta on viime viikolla löytynyt hylystä vanha pullo. Pullon sisällön on varmistettu olevan samppanjaa, mutta juoman ikä on yhä mysteeri.

Ranskalaiset viiniasiantuntijat ovat maistaneet viime viikolla löytynyttä juomaa ja todenneet sen olevan ainakin yli 60-vuotiasta.

Löytöpaikkansa perusteella kuohujuoma on selvästi vanhempaa vuosikertaa, sillä pullo löytyi hylystä, jonka on arvioitu uponneen jo muutama vuosisata sitten. Jos sen sisästä löydetty samppanja olisi samaa ikäluokkaa, se olisi joidenkin arvioiden mukaan peräti maailman vanhinta.

Ahvenanmaan edustajat tapasivat ranskalaisasiantuntijoita näiden suoritettua maistamiskokeen. Tulevan parin viikon aikana hylyllä tehdään lisäsukelluksia, joiden toivotaan tuovan selvyyttä hylyn ja samppanjan ikään.

Samppanjan löytänyt sukeltaja Christian Ekström uskoo, että samppanja todetaan paljon 1950-lukua vanhemmaksi.

- Tämä laivatyyppi oli käytössä Skandinaviassa 50 vuoden ajan, 1700-luvun myöhemmältä puoliskolta lähtien, Ekström tietää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme