Mainos
Mainos

Ahvenanmaalle neljännes Suomen lohikiintiöstä

Maa- ja metsätalousministeriö ja Ahvenanmaan maakuntahallitus ovat päässeet sopimukseen Ahvenanmaan lohikiintiöstä tänä vuonna. Sopimuksen mukaan Ahvenanmaalle annetaan viime vuoden tapaan 24 prosentin osuus Suomen lohikiintiöstä. Koko kiintiö on 114 068, josta Ahvenanmaan osuus on 27 376 lohta.

Ahvenanmaan kiintiötä ei saa kuitenkaan kalastaa 1.-27. toukokuuta. Kalastusta rajoitetaan lisäksi siten, että 28.5.-15.9. lohta saa kalastaa maakuntahallituksen vesillä vain neljän meripeninkulman rajan sisäpuolella. Sopimuksen mukaan tänä vuonna aloitetaan myös tutkimus, jossa etsitään uusia nk. terminaalikalastusalueita, joilla voitaisiin kalastaa lähes yksinomaan istutettuja lohia.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Ahvenanmaan kanssa tehdyllä sopimuksella voidaan edelleen turvata se, että luonnonlohia pääsee riittävästi Pohjanlahden kutujokiin, kuten Simo- ja Tornionjokeen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot