Mainos
Mainos

Ahvenanmaan kulttuuritalosta kiistellään

Keväällä auennut Ahvenanmaan kulttuuritalo Alandica herättää ristiriitaisia tunteita.

Kulttuuri- ja kongressikeskus rakennettiin suurin odotuksin palvelemaan oopperaa, kulttuuria ja kokoustapahtumia. Hinnat ovat kuitenkin niin korkeat, että paikallisilla kulttuuriyhdistyksillä ei ole varaa vuokrata tiloja käyttöönsä.

Alandica-talon on rakennuttanut ja maksanut Ahvenanmaan maakuntahallitus, mutta taloa pyörittää yksityinen yritys.

- Isoimmasta salista revitään 2600 (euroa) päivässä. Kuten kaikki muut kulttuuriyhdistykset Ahvenanmaalla, myös me elämme apurahoilla. Jos kaikki apurahat laitetaan vuokriin, niin varsinaiseen toimintaan ei sitten jää mitään, sanoo Maarianhaminan teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Maria Mäntylä.

Jo Alandica-talon rakennusvaiheessa kiisteltiin siitä, miten taloon riittää tarpeeksi kulttuurista innostuneita kävijöitä. Ahvenanmaalla on 27 000 asukasta.

- Meillähän on kolme markkina-aluetta eli tietysti Ahvenanmaa jo kotimarkkinana. Sitten on kaksi tasavahvaa ulkomarkkinaa eli Ruotsi ja Suomi, painottaa Alandican projektipäällikkö Eija Pajunen.

Katso Mari Haaviston juttu Maarianhaminasta (Kymmenen uutiset 30.6.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme