Mainos
Mainos

Ahvenanmaan maakuntahallitus eroaa

Uuden maakuntahallituksen kokoaminen voi kestää muutamia viikkoja.

Maakuntaneuvos Roger Nordlund

Ahvenanmaan maakuntahallitus eroaa. Maakuntaneuvos Roger Nordlund jätti omansa sekä maakuntahallituksen eronpyynnön aamulla. Yritykset muodostaa uuden hallituksen itsenäisyyspuolue Ålands framtidin kanssa eivät Nordlundin näkemyksen mukaan johtaneet riittävän vakaaseen tulokseen. Iltapäiväksi kaavailtua maakuntapäivien epäluottamusäänestystä ei näin ollen tule.

Epäluottamusesityksen ensimmäinen allekirjoittaja Lasse Wiklöf kommentoi päätöstä tuoreeltaan. Hänen mielestään päätös osoitti maakuntahallituksen ymmärtäneen, että se saa väistyä, eikä ole mitään järkeä käydä epäluottamuskeskustelua ja kasvattaa taakkaa.

Uuden maakuntahallituksen muodostamisen kannalta avainasemassa on nyt maakuntapäivien puhemies Viveka Eriksson. Hän keskustelee puolueryhmien kanssa ja nimittää ehdokkaan uudeksi maakuntaneuvokseksi, joka sitten kokoaa uuden maakuntahallituksen. Tämä kaikki voi kestää muutamia viikkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme