Mainos
Mainos

Ai taantumako uhkaa? Ökyasunnot käyvät ainakin kaupaksi

Muutama pankki on varoittanut Suomen vaipuvan taantuvaan ensi vuonna, mutta arvoasuntojen kaupassa taloustilanteen synkentyminen ei juuri näy.

Kauppalehti kertoo verkkosivuillaan, että Helsingissä tehtiin tämän vuoden tammi-lokakuussa 146 asuntokauppaa, jossa asunnon hinta oli vähintään 700 000 euroa. Viime vuoden vastaavaan aikaan kauppojen määrä oli liki täsmälleen sama. Tiedot perustavat Kauppalehden Huoneistokeskukselta keräämiin tietoihin.

– Luottamus omaan talouteen on arvokohteiden omistajilla hyvällä tasolla, summaa Huoneistokeskuksen paikallisjohtaja Timo Voutilainen Kauppalehdelle.

Hänen mukaansa Helsingissä myytiin viime kuussa peräti seitsemän asuntoa, jotka maksoivat yli miljoona euroa. Viime vuoden marraskuussa kauppoja tehtiin vain yksi.

– Tämä kertoo siitä, että niitä joilla on rahaa, ei yleinen taloustilanne juuri hetkauta. Näitä asuntokauppoja ei rahoiteta lainarahalla, Voutilanen kertoo Kauppalehdelle.

Myös Tampereella ja Turussa arvoasunnot ovat käyneet tänä vuonna hyvin kaupaksi.

Ja eipä taantuma pelota myöskään rakennusyhtiö Lemminkäistä. Yhtiö rakentaa Helsingin Alvar Aallon katu 3:een kuusikerroksisen kerrostalon, jonne tulee 22 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Kerrostalon kalleimmasta asunnosta saa pulittaa 2 031 000 euroa. Neliöitä tässä asunnossa on 134.

Ja halvimmasta asunnosta joutuu puolestaan maksamaan 328 500 euroa. Neliöitä tässä asunnossa on 31,5. Kohteen on tarkoitus valmistua vuoden 2013 helmikuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme