Mainos
Mainos

Äidiltä kiellettiin kuolleen poikansa ylioppilasaine

Ylioppilastutkintolautakunta saa apulaisoikeusasiamieheltä pyyhkeitä. Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan ratkaisusta ilmenee, että lautakunta ei antanut eräälle äidille hänen abiturienttina kuolleen poikansa ylioppilasainetta.

Pajuojan mukaan olisi ollut kohtuullista ja perusteltua, että äiti olisi saanut kopion auto-onnettomuudessa kuolleen poikansa äidinkielen ylioppilaskokeen aineesta. Laillisuusvalvojan kanta on, että ylioppilastutkintolautakunta menetteli asiassa julkisuuslain vastaisesti.

Ratkaisusta selviää, että äiti oli pyytänyt viime vuoden helmikuusta lähtien eri tavoin jäljennöstä poikansa hengellisestä aiheesta kirjoittamasta aineesta. Poika oli kokeeseen osallistuessaan syksyllä alle 18-vuotias. Hän kuoli onnettomuudessa seuraavana keväänä. Ylioppilastutkintolautakunnasta oli kerrottu, että kopion aineesta saisi vain kokelas itse.

Äiti lähestyi opetusministeriötä, ja sieltä neuvottiin kääntymään oikeusasiamiehen puoleen. Äiti pyysikin häneltä pikaisesti apua, koska ainekirjoitus oli tarkoitus hävittää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot