Mainos
Mainos

Äidin kirjoitus lapsen leijonakorusta leviää – Opetusvirasto: Korun käyttöä ei kielletty

Sosiaalisessa mediassa on herättänyt kohua helsinkiläisäidin kirjoitus lapsensa leijonakorusta.

Äidin kirjoituksen mukaan koulu olisi kieltänyt hänen tokaluokkalaista poikaansa pitämästä leijonakorua koulussa.

– Koululta tuli viestiä, että pojallani ei saa enää ensi viikolla olla kaulassa leijonakorua, jonka ostin hänelle joululahjaksi. Se kuulemma herättää rasistisia ajatuksia. Voi herranjumala, mihin tämä maailma on mennyt? äiti kirjoittaa.

Äidin kirjoitusta on jaettu yli 8000 kertaa. Muun muassa Ilta-Sanomat on myös uutisoinut aiheesta.

Opetusvirasto kiistää korukiellon

Helsingin Opetusvirasto kiistää blogissaan, että koulu olisi kieltänyt leijonakorun käytön. Opetustoimen johtajan Liisa Pohjolaisen kirjoituksen mukaan helsinkiläiskouluissa ei ole ohjeistusta korujen käytöstä. 

– Perjantaina, 22. tammikuuta, peruskoulun toisluokkalainen oppilas oli ryhmätöitä tehdessä käyttäytynyt häiritsevästi toista oppilasta kohtaan. Opettaja oli selvittänyt tilannetta oppilaan kanssa toisessa tilassa ja käynyt läpi sitä, mitä merkityksiä leijonavaakunalla voi olla. Opettaja ei ollut kieltänyt korun käyttöä.

Tapauksesta oli samana päivänä lähetetty selvitys pojan huoltajalle.

Pohjolainen kirjoittaa vielä, että opettaja vastaa oman opetusryhmänsä turvallisuudesta.

– Helsingin kaupungin kouluissa puututaan kiusaamiseen ja epäasialliseen käytökseen, kuten opettaja tässä tilanteessa teki. Kaupungilla ei ole linjauksia oppilaiden korujen käytöstä tai vaatetuksesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme