Mainos
Mainos

Äidinmaito mukautuu vauvan tarpeisiin

Äitien maidonerityselimet osaavat tuottaa eri ikäisten lasten tarpeisiin sopivaa maitoa. Vastoin aiempia luuloja äidinmaidon ravintopitoisuus lisääntyy imetetyn ajan myötä.

Imettävien äitien maito muuttuu energiapitoisemmaksi imetyksen aikana. Yli vuoden ajan imetetty lapsi voi saada äidinmaidosta jo huomattavan osan päivittäisestä energiantarpeestaan.

Tuoreen israelilaistutkimuksen mukaan yli vuoden ikäistä lasta imettävien äitien maito on huomattavasti rasvaisempaa kuin alle puolivuotiasta imettävien.

Uudet tutkimukset kumoavatkin näin aiemmin vallinneet käsitykset siitä, että maito laimenisi imetyksen jatkuessa, kertoo Karla Loppi Imetyksen tuki ry:stä.

- Maidonerityselimemme osaavat tuottaa sellasta maitoa, mitä eri ikäiset lapset tarvitsevat. Kun on nyt luultu, että äidinmaito muuttuu laktoosipitoisemmaksi ja laihemmaksi sitä mukaa, kun imetys jatkuu ja vauva vanhenee, näyttää asia nyt aivan päinvastaiselta. Rasvapitoisuus sen sijaan koostuu, maidosta tulee entistä täyttävämpää ja energiapitoisempaa, kun imettää pidemmän aikaa.

Suomessa vietetään tällä viikolla maailman imetysviikkoa. Viikon aikana halutaan muistuttaa, että imetys ja syöminen ovat paitsi ravinnonsaantia, myös kanssakäymisen ja oppimisen muoto.

Israelilaistutkimuksesta kertoi lastenlääkäreiden Pediatrics-julkaisu syyskuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme