Mainos
Mainos

Aids-tukikeskus järkyttyi sukupuolitautien poliklinikan lopettamisaikeista

Aids-tukikeskus on huolissaan Helsingin oman sukupuolitautien poliklinikan sulkemisaikeista. Kaupunki on kaavaillut sulkevansa poliklinikan säästösyistä.

Tukikeskuksen mielestä testauspisteiden vähentäminen johtaa siihen, että osa sukupuolitaudeista voi jäädä toteamatta. Testaustoiminnan siirtäminen tyystin Husin harteille ei välttämättä edes toisi toivottuja kustannussäästöjä. Aids-tukikeskuksen mielestä nykyistä testaustarjontaa pitäisi vähentämisen sijasta lisätä.

Terveyskeskuksissa testattavia kohdeltu kaltoin

Sukupuolitesteihin hakeutumisen kynnys on edelleen korkea asian arkaluontoisuuden vuoksi. Jotkut hiv-testeihin menneet ovat kertoneet tukikeskuksen työntekijöille, että terveysasemien henkilökunta suhtautuu kielteisesti mahdollisen tartunnan saaneisiin. Tukikeskus ei siksi luota testeihin hakeutuvien saavan asianmukaista kohtelua.

Tukikeskus toteaa sukupuolitautien poliklinikan lopettamisen olevan vain paniikkisäästämistä. Lakkauttamisen jälkeen kustannukset saattaisivat hyvinkin nousta säästöjä suuremmiksi.

Aids-tukikeskus haluaakin esittää vetoomuksen Helsingin terveyslautakunnalle poliklinikan säilyttämisen puolesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme