Mainos
Mainos

Aikainen talvi jopa tuplannut hiihtokeskusten myynnin

Aikainen talvi on vauhdittanut hiihtokeskusten alkukautta. Esimerkiksi Etelä-Suomen hiihtokeskuksissa hissilippujen myynti on tuplaantunut viime kaudesta. Keski-Suomen keskuksissakin nousua on yli 20 prosenttia. Laskijoiden suosiossa ovat olleet erityisesti taajamien läheisyydessä toimivat hiihtokeskukset.

Ski Tornimäellä Mikkelissä on riittänyt tänä talvena vilskettä ja tyytyväisiä laskijoita. Ilmari Oksa kertoo, että aloitti laskettelukautensa jo marraskuun lopussa.

- Marraskuun lopussa jo päästiin rinteeseen, ja nuo hyppyritkin tuli tonne jo tosi aikaisin, että silleen. On ollut tosi hyvä laskea, Oksa kehuu.

Taajamien keskukset suosiossa

Tänä talvena laskijoiden suosiossa ovat olleet erityisesti taajamien läheisyydessä toimivat hiihtokeskukset, kuten Laajavuori Jyväskylässä.

- No, mä käyn täällä siis melkein joka päivä. Mä viihdyn silloin, jos on jotain miinus viis tai alle miinus kymmenen, mutta nyt kun on aika kylmä, niin en mä silloin niin kauaa viihdy, kertoo ahkera laskija Pietari Hakkarainen.

Laajavuoren hiihtokeskuksen myynti sihteeri Hanna Hakanen puolestaan kertoo, että Laajavuori on noin 15 prosenttia edellä viime kauden myynnistä. Joulukuu oli jopa 44 prosenttia edellisjoulukuuta parempi.

Ainoastaan pohjoisen hiihtokeskuksissa hissilippuja on myyty viime kautta vähemmän. Lasku siellä oli seitsemän prosenttia. Syynä oli heikko lomakalenteri joulun ja vuodenvaihteen ajoittuessa viikonloppuihin sekä turistien väheneminen. Ski Tornimäellä Mikkelissä laskijoita on tänä talvena sen sijaan riittänyt jonoiksi asti.

- Hissijonot on pidempiä ja kahviossa joutuu pidempään odottamaan, mutta kyllä tonne rinteeseen mahtuu vielä enemmänkin, sanoo mäessä lasketellut Eetu Viljakainen.

(MTV3)

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Mikkelistä (16.1.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme