Mainos
Mainos

Aikalisä aktivisteille: Romanileiriä ei lakkauteta

Kalasataman romanileiriä ei lakkauteta toistaiseksi. Pelastustoimi on ilmoittanut Vapaa liikkuvuus ja Vapaa katto -järjestöjen aktivisteille, että se sanelee nyt etenemisjärjestyksen. Pelastuslaitos antaa aktivisteille kirjalliset ohjeet, joiden mukaan leirin turvallisuutta on parannettava.

Ensi yönä leirissä ei saa yöpyä kukaan.

- Ohjeissa vaaditaan, että leirissä on vastaisuudessa oltava ympärivuorokautinen vartiointi. Myös asianmukaiset sammutusvälineet on hankittava, kertoo paikan päällä oleva MTV3:n Uutisten toimittaja Matti Nyrhinen.

Nyrhisen mukaan ohjeistus merkitsee käytännössä sitä, että aluetta vartioivalla henkilöllä on oltava laillinen järjestyksenvalvonta- ja tulityökortti. Pelastustoimi ja aktivistinuoret suunnittelevat käytännön järjestelyjä yhteistyössä.

Pelastuslaitos oli jyrännyt kaivinkoneella alas aktivistien kyhäämän barrikadin iltapäivällä. He poistivat alueelta myös auton sekä yhden asuntovaunun. Romanit seurasivat tapahtumia sosiaalikeskus Sataman sisätiloista.

Paikalla oli myös SDP:n kaupunginvaltuutettu Thomas Wallgren. Hän laatii Helsingin kaupungille esityksen romanileirin tulevaisuudesta maanantaiksi.

— Olen neuvotellut kaikkien mukana olevien osapuolten kanssa ja minun on määrä antaa esitykseni asian ratkaisemiseksi kaupunginvaltuustolle, Wallgren sanoo.

— On hienoa, että osapuolet ovat tulleet tänään toisiaan hyvin vastaan, Wallgren jatkaa.

Nuorisoasiainkeskuksen edustajan mukaan heidän tavoitteensa on ollut saada osapuolet puhumaan suoraan toisilleen. Tämä on nyt toteutunut ja osapuolten välillä on välirauha maanantaihin saakka.

Katso Lotta Stenroosin juttu (Seitsemän uutiset 24.3.2011)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme