Mainos
Mainos

Aikapankeissa vaihdetaan palveluja aikaa vastaan

Suomessa toimii tavallisten pankkien lisäksi Aikapankkeja, joissa valuuttana ei käy raha, vaan aika. Aikapankkien idea on tarjota työtunti toista työtuntia vastaan.

Aikailmoitukset on nähtävillä netissä, missä voi tarjota esimerkiksi haravointiapua lastenhoitoa vastaan. Tai tarjoamalla esimerkiksi kieliopetusta voi saada vastalahjaksi joogatunnin.

Toiminnasta ei kuulu pyytää rahaa, vaan kyse on vastapalveluksesta.

Ensimmäinen aikapankki perustettiin Helsinkiin reilu vuosi sitten ja syksyllä jäsenmäärä nousi neljäänsataan. Myös muualle Suomeen perustetaan aikapankkeja tasaisin väliajoin.

- Myös muualta Suomesta on tullut kiinnostusta toimintaan. Esimerkiksi Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa on juuri tänä viikonloppuna perustettu aikapankit, kertoo Stadin Aikapankin perustaja Ruby van der Wekken.

Aikapankin sanoma on, että jokainen työtunti on samanarvoinen kuin toinen eikä raha saa olla pääasia.

- Tämä on erilainen pankki, jossa kasvu ei ole pääjuttu. Haluamme rakentaa toisenlaista taloutta, missä on enemmän solidaarisuutta ihmisten välillä, Ruby van der Wekken pohtii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme