Mainos
Mainos

Aikio jatkaa saamelaiskäräjien puheenjohtajana

Saamelaiskäräjiä alusta asti johtanut Pekka Aikio on saanut jatkopestin. Käräjien päätoiminen puheenjohtaja valitaan kerrallaan neljän vuoden toimikaudeksi.

Kaksi poispäin kävelevää saamelaista

Filosofian maisteri Pekka Aikio jatkaa saamelaiskäräjien johdossa. Inarissa koolla ollut saamelaiskäräjien järjestäytymiskokous äänesti edelleen puheenjohtajaksi sodankyläläisen Aikion, joka on johtanut toimielintä sen perustamisesta, vuodesta 1996 lähtien.

Äänestyksessä Aikio sai 12 ääntä, helsinkiläinen Irja Seurujärvi-Kari 8 ääntä ja utsjokelainen Nilla Tapiola yhden äänen.

Saamelaiskäräjien päätoiminen puheenjohtaja valitaan neljän vuoden toimikaudeksi kerrallaan. Puheenjohtajan tehtävänä on johtaa käräjien poliittista toimintaa ja edustaa Suomen saamelaisia kansallisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä.

Saamelaiskäräjät valitsi tänään puheenjohtajan lisäksi myös hallituksen toimikaudeksi 2004-2007. Käräjien järjestäytymiskokous oli koolla poikkeuksellisessa tilanteessa: käräjävaalien tulos ei ole vielä saanut lainvoimaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen jätetyn valituksen vuoksi.

Syyskuisista vaaleista on valitettu äänestyslippujen korkean hylkäysprosentin vuoksi. Lain mukaan saamelaiskäräjät voi kuitenkin järjestäytyä ja aloittaa toimintansa valituksen vireilläolosta huolimatta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 14.02.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot