Mainos
Mainos

Aikuislukiosta löytyi tarttuvaa tuberkuloosia

Helsingin Eiran aikuislukion oppilaalla on todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi. Helsingin sosiaali- ja terveysviraston mukaan tuberkuloosille altistuneet oppilaat ja luokat ovat tiedossa ja heille on lähetetty tiedote koskien jatkotoimenpiteitä.

Viranomaiset järjestävät nyt tarvittavia tutkimuksia altistuneille. Lisäksi asiasta on lähetetty tiedote koulun muille oppilaille, heidän vanhemmilleen ja koulun opettajille ja henkilökunnalle.

Suomessa todetaan vuosittain noin 300 uutta tuberkuloositapausta, ja näistä suurin aikuisilla. Tapauksista alle kymmenen todetaan lapsilla ja nuorilla.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto muistuttaa, että tartuntatautilaki edellyttää tartuntojen jäljitystä. Perusterveydenhuollon tartuntataudeista vastaava lääkäri ja erikoissairaanhoito tekevät jäljityksen yhteistyössä erillisen suunnitelman mukaisesti. Tässä tapauksessa näihin toimenpiteisiin on ryhdytty yhteistyössä kouluterveydenhuollon ja työterveyshuollon kanssa.

Tuberkuloosi on hengitysteitse tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot