Mainos
Mainos

Aikuislukiosta löytyi tarttuvaa tuberkuloosia

Helsingin Eiran aikuislukion oppilaalla on todettu tarttuva keuhkotuberkuloosi. Helsingin sosiaali- ja terveysviraston mukaan tuberkuloosille altistuneet oppilaat ja luokat ovat tiedossa ja heille on lähetetty tiedote koskien jatkotoimenpiteitä.

Viranomaiset järjestävät nyt tarvittavia tutkimuksia altistuneille. Lisäksi asiasta on lähetetty tiedote koulun muille oppilaille, heidän vanhemmilleen ja koulun opettajille ja henkilökunnalle.

Suomessa todetaan vuosittain noin 300 uutta tuberkuloositapausta, ja näistä suurin aikuisilla. Tapauksista alle kymmenen todetaan lapsilla ja nuorilla.

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto muistuttaa, että tartuntatautilaki edellyttää tartuntojen jäljitystä. Perusterveydenhuollon tartuntataudeista vastaava lääkäri ja erikoissairaanhoito tekevät jäljityksen yhteistyössä erillisen suunnitelman mukaisesti. Tässä tapauksessa näihin toimenpiteisiin on ryhdytty yhteistyössä kouluterveydenhuollon ja työterveyshuollon kanssa.

Tuberkuloosi on hengitysteitse tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme