Mainos
Mainos

Aikuisopiskelijoiden asemaan yliopistossa haetaan parannuksia

Turun yliopistossa etsitään keinoja parantaa aikuisopiskelijoiden asemaa. Asiaa pohtinut työryhmä esittää muun muassa, että jopa puolet korkeakoulututkinnosta voisi korvata alan aiemmilla opinnoilla. Työryhmä haluaa myös vahvistaa väylää avoimesta yliopistosta perustutkinnon opiskelijaksi.

Professori Risto Rinteen johtama työryhmä jätti tänään noin 30-sivuisen ehdotuksensa yliopiston rehtorille Keijo Virtaselle.

Yliopistoja pidetään edelleen vain nuorten opinahjona, kritisoi Rinne. Opiskelu- ja opinto-ohjausjärjestelmä on rakennettu ajatellen koulumaista kokopäiväopiskelua.

-Jo työelämässä olleelle perheelliselle asuntovelkaiselle aikuiselle se ei sovi, Rautio painottaa. Turussa tutkinto-opiskelijoista jo puolet on yli 25-vuotiaita ja neljännes yli 30-vuotiaita. Rinne korostaa, että opiskelijoiden ikärakenteen laajeneminen on yliopistolle rikkaus.

-Se tuo yliopistoihin inhimillistä pääomaa ja elämänkokemusta, jota ei tähän asti ole osattu hyödyntää.

Työryhmän mukaan myös yliopistossa toiminnan lähtökohdaksi on otettava elinikäinen oppiminen. Työryhmä toivoo myös akateemista tunnustusta kokemusperäiselle osaamiselle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot