Mainos
Mainos

Aikuisten perusopetukseen lisää joustavuutta

Uudet opetussuunnitelmat lisäävät joustavuutta aikuisopiskeluun.

Aikuisten perusopetuksen ja lukiokoulutuksen uudet opetussuunnitelman perusteet hyväksyttiin tänään Opetushallituksessa. Suurin muutos entiseen on joustavuuden lisääntyminen ja maahanmuuttajien erityistarpeiden nykyistä parempi huomionottaminen.

Samalla etä- ja verkko-opiskelu vakiintuu osaksi aikuisten opiskelua. Uusissa perusteissa aikuisten perusopetuksen oppimäärä on kurssitettu, joten aikuisopiskelijoille voidaan rakentaa yksilöllisiä opinto-ohjelmia. Perusopetuksen päättöarvioinnin kriteerit arvosanalle 8 on määritelty oppiaineittain, jotta arviointi olisi yhdenmukaista eri oppilaitoksissa.

Lukiossa aikuisten oppimäärä ei juuri poikkea nuorten koulutuksesta, vain kurssimäärä on hieman alhaisempi. Aikuisten oppimäärään ei kuulu taideaineita, liikuntaa eikä terveystietoa. Viime vuonna Suomessa oli noin 22000 aikuista lukio-opiskelijaa. Heistä noin puolet tavoitteli lukion oppimäärää ja ylioppilastutkintoa. Perusopetukseen osallistuvien aikuisten määrä oli noin 1900.

Opetushallituksen linjaamat perusteet toimivat pohjana paikallisten opetussuunnitelmien laatimiselle, josta vastaa yleensä kunta. Uudet opetussuunnitelmat otetaan käyttöön asteittain vuosina 2005 ja 2006.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme