Mainos
Mainos

Ainakin kolmasosa ministereistä lähtee kuntavaaleihin

Ainakin kolmasosa ministereistä on näillä näkymin lähdössä ehdokkaaksi syksyn kuntavaaleihin, käy ilmi STT:n kyselystä.

Kuntavaaliehdokkaiksi ovat lähdössä ainakin peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r), viestintäministeri Krista Kiuru (sd), maatalousministeri Jari Koskinen (kok), valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) ja puolustusministeri Stefan Wallin (r).

Selvän ein kuntavaaliehdokkuudelle ilmaisivat pääministeri Jyrki Kataisen (kok) ohella elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok), työministeri Lauri Ihalainen (sd), eurooppaministeri Alexander Stubb (kok) ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd).

Muut ministerit kertoivat vielä harkitsevansa osallistumistaan vaaleihin tai eivät kommentoineet asiaa.

Oppositiojohtajista Timo Soini (ps) on lähdössä ehdolle Espoon valtuustoon. Keskustalla on suuri mahdollisuus saada kuntapolitiikkaan osallistuva puheenjohtaja, sillä Timo Kaunisto, Tuomo Puumala ja Paavo Väyrynen ovat lähdössä kuntavaaliehdokkaiksi. Neljäs kandidaatti Juha Sipilä ei ole vielä päättänyt ehdokkuudestaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme