Mainos
Mainos

Ainakin turkistuottajat tukivat Kiviniemeä vaaleissa

Pääministeri Mari Kiviniemi sai viime eduskuntavaalikampanjaansa tukea ainakin turkistuottajilta. Muita rahoittajia Kiviniemen tukiyhdistys ei paljasta, koska laki ei vaadi kertomaan alle 1700 euron tukisummia. Myös Turkistuottajat Oyj:n tukisumma jäi alle 1700 euroon.

Tuesta kertoo Turkistuottajien viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä. Hän toimii myös Kiviniemen tukiyhdistyksen Huomisen Suomi ry:n puheenjohtajana. Turkistuottajien tarkkaa tukisummaa hän ei sanonut.

Mononen-Mikkilän mukaan Kiviniemen koko rahoitus koostui "pienistä puroista" eli alle 1700 euron tukisummista.

Kiviniemen eduskuntavaalikampanja vuonna 2007 maksoi yhteensä 66 000 euroa, josta Huomisen Suomi ry keräsi valtaosan. Vuoden 2008 kuntavaaleissa Huomisen Suomi ry tuki Kiviniemeä yli 16000 eurolla.

Pääministerin vaalirahailmoituksista kirjoitti ensin Iltalehti. Mononen-Mikkilä pitää "täysin uskomattomana ja typeränä" väitteenä sitä, että Kiviniemi salaisi varsinaiset rahoittajansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot