Mainos
Mainos

Ainakin nämä yhdistelmät ovat tippumassa hallitusneuvotteluista yhteensopivuusongelmien vuoksi

Vihreiden olisi vaikea mahtua hallitukseen, jossa perussuomalaiset ovat mukana, myöntää vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.  

Niinistö sanoi hallitustunnustelijan tapaamisen jälkeen, että muun muassa ihmisoikeuskysymyksissä ja ilmastopolitiikassa vihreiden ja perussuomalaisten kannat menevät eri suuntiin. Hallitustunnustelijan on siten katsottava, mitä on mahdollista sovittaa yhteen.

Niinistö sanoi pitävänsä itse hyvin epätodennäköisenä, että vihreiden ja perussuomalaisten arvot ja tavoitteet ovat yhteensovitettavissa. Hän kiitteli kuitenkin hallitusneuvottelija Juha Sipilää (kesk.) perusteellisesta paneutumisesta vihreiden vastauksiin.

– Meidän keskusteluista ilmeni, että hän vakavasti harkitsee myös vihreiden kutsumista hallitusneuvotteluihin, ja minusta se on hyvä asia.

Myös vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki sanoi puolueen olevan yhä tunnusteluissa mukana siinä tapauksessa, että kolmen suuren hallitusta ei onnistuta muodostamaan.  

– Juha Sipilä päätyi siihen, että tämän keskustelun jälkeen hänen eilinen arvionsa siitä, että olemme ulkona, olikin ehkä väärä. Kävimme keskustan listaa läpi ja oikeastaan vain indeksileikkaukset on se, jota me emme missään tapauksessa hyväksy.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme