Mainos
Mainos

Air Finlandin konkurssi: Korvausrahat loppuvat kesken

Air Finlandin konkurssista haettuja korvauksia ei voida maksaa täysmääräisinä.

Konkurssiin menneen matkatoimisto Air Finlandin Kuluttajavirastolle asettama vakuus, 2 000 000 euroa, ei riitä siihen, että hyväksytyt korvaushakemukset voitaisiin maksaa kokonaan. Syynä on se, että Air Finland ei ole lain vaatimuksista huolimatta ilmoittanut Kuluttajavirastolle vakuuden määrittämiseen tarvittavia tarpeellisia ja oikeita tietoja.

Hyväksyttyjen korvaushakemusten summa on yhteensä 2 104 550,50 euroa. Kuluttajaviraston kustantamien paluukuljetusten kustannusten vähentämisen jälkeen vakuudesta jää asiakkaille jaettavaksi vain 1 463 610,98 euroa. Siksi hyväksytyt korvausvaatimukset maksetaan jako-osuutena, joka on noin 69,5 prosenttia.

Jako-osuus voi vielä muuttua mahdollisten valitusten seurauksena. Korvauksia voidaankin alkaa maksaa vasta, kun kaikki valitukset on käsitelty loppuun. Valitusten käsittely saattaa kestää useita kuukausia tai jopa vuosia.

Kuluttajavirasto on tehnyt poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Air Finland syyllistynyt toiminnallaan valmismatkaliikerikokseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot