Mainos
Mainos

Airaksinen: Pahoista tavoista on vaikea päästä eroon

Helsingin yliopiston professori Timo Airaksinen uskoo, että jos ulkoministeri Ilkka Kanervan tekstiviestikohun kaltaisia juttuja tulee lisää, saattaa Kanervan pesti ulkoministerinä olla vaarassa.

- Sen vaikutuksen näkee siitä, että tämäkin tapaus sai hirmuisesti huomiota. Tästä olin kyllä itsekin yllättynyt, Airaksinen kommentoi MTV:n uutisissa.

Airaksisen mukaan ulkoministerin harkintakyvyn pettämisestä voidaan kuitenkin puhua vasta sitten, kun se todella pettää. Tuomiota ei pitäisi antaa etukäteen.

- Kaikilla on mielihaluja, huippupoliitikollakin. Kaikki, joilla on mielihaluja, ottavat riskejä. Anteeksi on kuitenkin pyydetty ja suomalaisen etiikan mukaan kun anteeksi pyydetään, anteeksi annetaan.

Airaksinen muistuttaa, että pahatapaisen ja moraalittoman ihmisen välillä on eroja. Moraalittomuudesta ei pitäisi hänen mukaansa selvitä enää anteeksipyynnöllä. Moraalitonta on hänen mukaansa kiristäminen, lahjonta ja vahingon aiheuttaminen toiselle ihmiselle.

Ranskan kirjeenvaihtaja Helena Petäistön mukaan vain Britanniassa mässäillään poliitikkojen tekemisillä. Ranskassa ajatellaan, että jos poliitikko hoitaa työnsä hyvin, muuhun ei tarvitse puuttua. Turvallisuusnäkökulmaan kuitenkin kiinnitetään huomiota, sillä naisiin menevän miehen katsotaan olevan haavoittuvainen ja altis kiristykselle.

Airaksinen sanoo, että pahoista tavoista on vaikea päästä eroon.

- Oli sitten herra tai narri, niin pahat tavat istuvat lujassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme