Mainos
Mainos

Airiston öljyspäästöstä ei isoa vahinkoa

Poliisi esittää Turun Airiston öljypäästöstä epäiltyjä vangittaviksi. Tekoa tutkitaan ympäristön turmelemisena.

Turun Airistolle eilen päästetty öljy on jo lähes kokonaan haihtunut. Turun päivystävän palomestarin mukaan öljy ei ole tuhrinut rantoja eikä sen tahrimia lintuja ole nähty. Päästössä on ilmeisesti kyse muutamasta kuutiosta venäläisen aluksen öljynsekaista pilssivettä.

Poliisi otti jo eilen kiinni teosta epäillyn venäläisaluksen kapteenin ja konepäällikön. Tänään tehtyjen kuulustelujen perusteella poliisi pitää todennäköisenä, että öljy on peräisin kyseisestä aluksesta.

Poliisi esittää näin ollen miehiä vangittaviksi. Tekoa tutkitaan ympäristön turmelemisena.

Eilen iltapäivällä havaittu neljän kilometrin mittainen öljyvana aiheutti isot öljyntorjuntatoimet viranomaisten kesken. Kriittisimpiä kohtia suojattiin Airiston rannoilla yhteensä kilometrin matkalta öljypuomeilla. Vesillä oli useita aluksia, myös ilmavalvontaa tehtiin ja rantoja tutkittiin jalan.

Pelastuslaitoksen vene on jatkanut partiointia alueella tämän päivän ajan ja öljypuomit jätetään varmuuden vuoksi muutamaksi päiväksi veteen.

Öljyntorjuntaan osallistuivat Varsinais-Suomen pelastuslaitos seitsemällä veneellä, useat Turun seudun vapaapalokunnat, Saaristomeren meripuolustusalue, Turun satama, Lounais-Suomen ympäristökeskus ja poliisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot