Mainos
Mainos

Äiti Amman suosio kasvaa

Äiti Amman suosio on kasvanut niin suureksi, että hänen odotetaan halaavan Helsingissä jopa 10 000 ihmistä.

Seitsemättä kertaa Helsingissä vieraileva Äiti Amma halaa tällä kertaa jopa kymmentätuhatta suomalaista. Amma on Suomessa poikkeuksellisen suosittu, sillä hän on saanut paljon julkisuutta.

Tutkija, dosentti Jyri Komulaisen mukaan Äiti Amma taas on hindulainen guru, jollaisia Intiassa on useita.Komulaisen mukaan viime vuosikymmeninä Intiassa on noussut esiin useita naispuolisia guruja, jotka yleensä ymmärretään jumalallisen äidin ruumiillistumiksi.

Äiti Amma kävi Suomessa ensi kertaa jo vuonna 98. Amma on täällä poikkeuksellisen suosittu. Viime vuonna häntä kävi halaamassa noin 8 000 ihmistä. Tänä vuonna määrän odotetaan vielä nousevan.

Amma-liike ei ole korvaava uskonto. Uskonto kuitenkin tekee tuloaan osaksi länsimaista arkea, joten uskonnon muodotkin ovat muuttuneet.

- Perinteiset uskonnolliset muodot, joita kirkkokunnat edustavat, ovat pitkällä tähtäimellä katsoen kriisissä. Mutta sellainen spiritualiteetti, joka jollain tavalla liittyy tällaseen yksilöllisyyteen, se on taas vuorostaan nousussa, Komulainen kertoo.

Suomessa Amman suosiota on lisännyt myös julkisuus.

- Luulen, että eduskunnan entisen puhemiehen ja kulttuuriministerin eli kahden valtakunnan johtavan poliitikon kiinnostus on antanut tälle liikkeelle paljon PR:ää, Komulainen sanoo.

Amma-keskuksesta kerrotaan, että ministeri Tanja Karpela saattaa tulla tapaamaan Ammaa yksityisesti.

Äiti Amma on Helsingin Kaapelitehtaalla tänään ja huomenna.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.10.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot