Mainos
Mainos

Äitienpäivänä sataa paikoin lunta – osassa maata nautitaan 15 asteen lämpötiloista

Äitienpäivää vietetään tänä vuonna osassa maata keskimääräistä kylmemmässä säässä ja tarjolla on paikoin jopa lunta. Etelässä on aurinkoista ja melko lämmintä.

MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen kertoo, että maan keskivaiheille jää äitienpäiväksi sateinen vyöhyke ja sadealueen pohjoisreunalla tulee myös lunta.

– Päivällä räntää sataa eniten Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun suunnalla. Lapissa on poutaisempaa, mutta lumi- ja räntäkuuurot ovat sielläkin mahdollisia. Pohjoisessa on vielä viileää ilmaa ja lämpötilat jäävät 5 asteen vaiheille, Mannonen arvioi.

Etelässä äitienpäivä on enimmäkseen puolipilvinen ja poutainen.

– Lämpötilat kohoavat etelässä huomenna 15 asteen tuntumaan. Illalla lännestä lähestyy kuitenkin vesisateita, joita voi yltää maan eteläosaan.

Sunnuntain jälkeen sää poutaantuu koko maassa.

– Alkuviikolla korkeapaine valtaa alaa ja sää on laajalti poutaista. Lämpötilat eivät kuitenkaan vielä kovin korkealle kohoa.

– Viikon puolivälissä Suomeen virtaa lännestä lämmintä ilmaa, mutta samalla tulee runsaita sateita.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme