Mainos
Mainos

Ajankohtainen kakkonen: Myyrmannin uhrit heitteille

Erityisesti mielenterveyspalveluiden saamisessa oli puutteita, toteaa 115 vakavimmin vahingoittunutta uhria tutkinut kriisipsykologi.

Tutkija, kriisipsykologi Soili Poijulan mukaan Vantaan Myyrmannin pommiräjähdyksen uhreille ja omaisille tarjotuissa mielenterveyspalveluissa oli puutteita.

Poijula sanoi tänään Ajankohtaisessa kakkosessa, että uhreille ja omaisille ei tarjottu mielenterveyspalveluita riittävän nopeasti, aktiivisesti eikä riittävän pitkään. Lisäksi uhrien ja omaisten kriisiterapiaan pääsy viivästyi, se oli liian lyhytkestoista ja psykoterapiakuntoutukseen saattoi päästä vasta useiden kuukausien viiveellä.

Poijula perustaa käsityksensä Myyrmannin pommiräjähdyksen uhrien ja omaisten psyykkisestä selviytymisestä ja hoidosta tekemäänsä tutkimusraporttiin, jossa hän tutki onnettomuuden 115 vakavimmin vahingoittunutta uhria ja omaista.

Myyrmannin pommiräjähdyksessä lokakuussa 2002 kuoli seitsemän ihmistä ja liki 200 ihmistä sai vammoja. Poijulan mukaan ilman vapaaehtoisten järjestöjen keräämää apua suuri osa uhreista ja omaisista ei olisi saanut mielenterveyspalveluja. Tutkimusraportti julkistetaan myöhemmin tällä viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot