Mainos
Mainos

Ajo pitää museoauton vetreänä

Vuosimallin 1938 Studebaker State Commander ei ole vieras näky Hämeen maanteillä, vaikka moni muistaakin auton myös Vehoniemen automuseosta Kangasalta.

Jotta museoauto pysyisi iskussa, sitä on ulkoilutettava säännöllisesti. Tämän tietää auton isältään 16-vuotislahjaksi saanut automuseon toimitusjohtaja eli First Lady Leila Suutarinen

– Tämä autohan on hyvin säilynyt ja alkuperäiskuntoinen. Tätä ei ole varsinaisesti entisöity missään vaiheessa, kertooSuutarinen.

Moni museokävijä on kysellyt, eikö Suutarinen ole ajatellut auton maalaamista, mutta sellainen ei kuulemma ole Suutarisen suunnitelmissa.

Autovanhus on Suutariselle rakas.

– Silloin, kun on tosi paha päivä tai muuten rankkaa museolla, niin menen ihan hiljaa istumaan tänne autoon hetkeksi aikaa. Se on niin kuin menisi menneeseen maailmaan, ja sitten kohta kaikki näyttää hyvältä, Suutarinen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme